Oletko halukas vapautumaan elämääsi haittaavista automaattisista tunnereaktioista ja peloista? Haluaisitko tuntea todellisen itsesi? Tietoisen muutoksen taito -kurssilla opitaan taidot näihin, saat myös selkeän kokemuksen todellisesta itsestäsi.

Tietoisen Muutoksen Taito on Babaji Kriya Yoga mestarin, Ingvar Villidon, luoma opetusmenetelmä. Se mahdollistaa ihmiselle uuden taidon ohjata omaa elämäänsä ja elämänlaatuaan. Ingvar Villido loi metodin 30 vuoden empiirisen tutkimuksen ja 25 vuoden opetuskokemuksen pohjalta tietoisuuden ja joogan parissa. Vuodesta 2008 kymmenet tuhannet ihmiset ovat todistaneet ja jakaneet positiivisia kokemuksia sekä testanneet metodin toimivuutta käytännössä. Tietoisen Muutoksen Taito -metodin ainutlaatuisuutena on sen helppokäyttöisyys ja välitön vaikutus, universaali käytettävyys ja pysyvät positiiviset vaikutukset. Tekniikka ei edusta eikä sulje pois uskonnollista vakaumusta.

Tutkimukset osoittavat enenevissä määrin mindfulnessin tuomat positiiviset vaikutukset ihmiselämässä. Mitä jos menemme vielä mindfulnessin tekniikkaa pidemmälle ja alamme käyttämään tietoisuutta aktiivisesti, antaen sen olla elämää johtava voima? 

Tietoisen muutoksen taito

Tietoisen muutoksen taito on jaettu viiteen eri kurssikokonaisuuteen. Kaksi ensimmäistä osiota opetaan yhdessä samana viikonloppuna. Opetetut tekniikat ovat käytännönläheisiä, yksinkertaisia ja mahdollistavat todellisen muutoksen elämässä - omassa sisäisessä maailmassa, ihmissuhteissa ja työelämässä. 

Kurssi I


Keskitymme empiiriseen ymmärrykseen ihmisen sisäisestä anatomiasta: mitä ovat aistimukset, tunteet, ajatteluprosessi, tietoisuus ja todellinen minä. Kurssi ääriviivaa niiden ominaisuudet ja toiminnalliset periaatteet sekä niiden syntyperän ja vaikutusten hierarkian ihmisessä. Kurssilla opetetaan miten automaattiset reagointimallit muodostuvat. Oppilas saa selkeän määritelmän ja henkilökohtaisen kokemuksen tietoisuudesta. Kurssi vie löytömatkalle todelliseen minään. Saat vastauksen yhteen tärkeimmistä kysymyksistä - mistä ongelmani syntyvät?

Kurssi II


Keskitymme tunteisiin ja tunnetiloihin. Henkilö oppii tunnistamaan ne, orientoitumaan niiden suhteen asianmukaisesti ja vapauttamaan niistä ne, jotka ovat haitallisia yksilön kannalta. Kurssi tarjoaa tekniikoita, joiden avulla voi vapauttaa aktivoituneita tunteita, sellaisia jotka ovat olleet toiminnassa kroonisesti vuosien ajan ja niitä, jotka aiheuttavat esimerkiksi kireyttä ja jäykkyyttä kehossa, erityisesti niska-hartiaseudulla. Lisäksi opit kuinka vapautua peloista. 

Kokemuksia

Noora Norokytö

Joogaohjaaja, ympäristösuunnittelija

"Olen mieltänyt itseni koko ikäni "tunneihmiseksi", muiden tunteiden aistiminen ja helppous ilmaista tunteita ovat olleet osa persoonaani. Nuorena solmittu avioliitto oli hyvin tunnepitoista ja aloin nähdä vuosien varrella, kuinka toteutan lapsuudessa opittuja kaavoja ja epäterveitä tapoja parisuhteessani. Lisäksi aktiivista elämää varjostivat tunteet kuten häpeä, riittämättömyyden tunne ja epäonnistumisen pelko, vaikka elämä oli kiinnostavaa ja rohkeutta omien visioiden toteuttamiseen riitti. Vaikka näin nämä haasteet, käytöksen ja kokemusten muuttaminen oli erittäin hankalaa. Hain työkaluja erilaisista menetelmistä kuten meditaatiosta ja mindfulnessista. Osasin tarkkailla tunteiden ja ajatusten tulemista ja menemistä, tiedostin etteivät ne ole minä, sain innostavia henkisiä kokemuksia. Mutta ne eivät aktiivisesti muuttaneet tai poistaneet arjen ongelmia, ainakaan pysyvästi ja nopeasti. Pelkästään niistä tietoisena olo oli välillä turhauttavaa.

Tietoisen muutoksen taito antoi minulle helppokäyttöiset työkalut, joilla pystyn aktiivisesti purkamaan reaktiomallejani sen sijaan, että olen niistä vain tietoinen ja myötätuntoinen itseäni kohtaan, kun toimin niiden vallassa. Olen nähnyt todellisen vapauden lisääntyvän elämässäni. Rauhaa, tyytyväisyyttä ja tasapainoisuutta on enemmän, reaktiivisuutta vähemmän, sillä useita elämää haitanneita reaktioita ei yksinkertaisesti synny enää! Olen avioliitossani tyytyväisempi. Toki tehtävää on edelleen, mutta olen iloinen siitä muutoksesta, jonka olen jo puolen vuoden aikana kokenut elämässäni."

Ivi Palm

Kirurgi

"Monet kirurgit palavat loppuun jo nuorena ja kuolevat liian aikaisin. On hyvin hyödyllistä osata vapauttaa jännitykseen liittyviä tunteita! Olisin myös ollut paljon parempi kirurgi, jos olisin käynyt Tietoisen Muutoksen Taidon kurssin jo aikaisemmin. Leikkaus on elämän ja kuoleman tilanne. Sen takia kirurgit ajattelevat järkevästi ja ovat tietoisia leikkauksen aikana. Leikkauksen jälkeen oli hyvin vaikea rentoutua. Huoli ja jännitys kaiversivat minua sisältä. Lopulta minusta tuli sydänsairas ja sen takia en voinutkaan enää tehdä pitkiä työpäiviä. Jospa kaikki lääkärit tietäisivät miten tarpeettomia tunteita tulisi vapauttaa, silloin he voisivat auttaa potilaitaan ja pysyä itse terveinä sekä jännityksestä vapaina."

Lisäkysymyksiä voit esittää osoitteeseen: koulutus@human20.fi 

Henkilön tietoja käytetään kurssiin liittyvien asioiden viestintään sekä kurssille rekisteröitymiseksi.